Pressmeddelande från DRC Ljusdal

DRC Ljusdal tar sats inför Race on the Base

Inför Race on the Base den 13-14 Juli hårdsatsar klubben på alla fronter. DRC har valt att flytta fram starten 170 meter. Anledningen är att betongen som man startat på tidigare har visat sig vara väldigt svårpreppad.
-Vi har sett att preppningen svarar mycket bättre på asfalten säger Micke Persson som är ansvarig för banan.
-Asfalten är i mycket gott skick med en tät och fin yta. Vi är övertygade om att banan kommer att svara upp bättre för förarna fortsätter Micke.
I och med att banan flyttas fram flyttas även depån med.
-Vi har en enorm anläggning att förfoga över, här finns allt som behövs för att göra ett riktigt bra arrangemang för både förare och publik. Vi kan garantera att alla team får den plats de behöver i depån och alla får stå på betong eller asfalt.
En annan glädjande nyhet för teamen är att man kommer att ha ett rejält prisbord att köra om.
Exempelvis ProStreet har upp till 20000 kr i potten.

Publiken kommer också få sin beskärda del av förbättringarna. Parkeringen flyttas in på området alldeles intill strippen. Föraren av ett entusiastfordon har fri entré.
Nytt för i år är att vi kommer ha en domarbedömd bil & MC-utställning inne på området. Vi delar ut pokaler till de 10 bästa som dessutom kommer att ha chans att vinna en resa till USA. Namnet på denna förträffliga show lyder ”BMCS Parking Lot Battle” och huvudsponsor till eventet är Bilsport & MC Specialförsäkringar.
Under Race on the Base erbjuds också en unik möjlighet att se nostalgidragracing med fräna dragsters och gassers. Dessa läckra vintageekipage visar bara upp sig på Färila Raceway och på Kjula Dragway.
Utöver dessa vintagebilar kommer vi få se PG uppvisningsköra med sin TopDoorslammer med över 2500 hk!
Race on the Base ingår som en deltävling i Race Star Trophy och anordnas i samarbete med RKS och Kjula. Race Star Trophy körs också på Kjula Dragway och Malmö Raceway.
ET-pro ingår i bracketserien Nordtrafik och ProStreet ingår i NNBF:s förbundsmästerskap. Så förutom prispengar finns det gott om poäng att köra om i olika serier.
I skrivandets stund är permanenta duschar och toaletter under uppbyggnad, så det händer en hel del på Färila Raceway.

Välkomna!